Familiezaak met ondernemerszin!

In 1939 besliste Alfons Vandoorne een eigen tabaksfabriek op te richten; hij zou ook de rol van groothandelaar op zich nemen en zelf instaan voor de verdeling van de producten. Mijnheer Vandoorne stoorde zich niet aan het dreigende oorlogsgeweld en zijn onderneming nam zo'n vlucht dat, toen hij zich uit de zaak terugtrok, het werk nauwelijks bij te houden was. Gelukkig waren er de twee zonen, Wilfried en Werner, die de zaak maar al te graag wilden overnemen.

In 1973 sloeg de economische crisis toe. Voor de broers Vandoorne werd het kiezen: ofwel doorgaan met de fabriek, of ... Wilfried en Werner opteren voor de groothandel. Ondertussen gaan de zaken zodanig goed, dat de groothandel stilaan uit de voegen van het familiale huis barst.

Een nieuwe richting
In 1989 koestert Werner nieuwe plannen. Hij wil er tussenuit om een rustiger leven te leiden in een kleine tabaks- en Lottowinkel in Ledegem.
Wilfried kan gelukkig op zijn zoon Geert rekenen en samen richten ze de nieuwe N.V. Vandoorne. Hun actieterrein wordt steeds groter en even later nemen ze de groothandel Deceuninck uit Roeselare en de firma d'Heyghere uit Menen over.

Specialist in tabak
Actueel verdelen we 1200 namen en merken en draaien we een zakencijfer van 25 miljoen Euro. We leveren een uitstekende service en zorgen ervoor dat onze klanten tenminste één keer per week worden bevoorraad. Wie door z'n voorraad heen zit, kan altijd bij ons terecht om zelf het benodigde op te halen. Bestellingen nemen we ofwel telefonisch op ofwel noteren we ze wanneer we langsgaan. Op zijn bestelbon krijgt elke klant van ons een overzicht over de maandelijkse en jaarlijkse rotatie van zijn producten. Op deze wijze kan de klant een betere stockplanning maken, door beter verkopende producten in te slaan te nadele van minder goed verkopende producten. Dat merken we aan de bestellingen die we naderhand per fax binnenkrijgen.


Speciale aanbiedingen komen in een folder die naar de klanten wordt toegestuurd. Maar dat alleen volstaat natuurlijk niet. Wie zijn klanten wil behouden, moet met een haast feilloze regelmaat de bestellingen opnemen en die even stipt gaan leveren. Inmiddels staan 17 mensen in voor het wel en wee van de N.V Vandoorne.

Deze website is een nieuwe stap in de richting van een nog nauwere communicatie met onze klanten. De klant kan onze site consulteren op sectornieuws, nieuwe producten, promoties, bedrijfactiviteiten, ...

........................................................................................................................

 

Vandoorne nv
Provinciebaan 28a
8880 Ledegem
Tel. 056 509037
Fax. 056 502971
Email : info@vandoornenv.be

 
 
COPYRIGHT © 2014 . VANDOORNE NV . PROVINCIEBAAN 28A . 8880 LEDEGEM . T 056 509037 . F 056 502971 . EMAIL  INFO@VANDOORNENV.BE     UPDATE